Visdetaillisten stelen de show tijdens 55 e editie Nationale Haringpartij

Visdetaillisten stelen de show tijdens 55 e editie Nationale Haringpartij

Hoek’s Vis uit Noordwijk heeft onze regio vertegenwoordigd en de eerste prijs gewonnen tijdens de haringpresentatiewedstrijd op Kasteel De Haar.  

 

Tien uitverkoren visdetaillisten toonden gisteren de fijne  neepjes van het vak tijdens de 55 e Nationale Haringpartij op Kasteel De Haar te Haarzuilens. De visdetaillisten, afkomstig uit alle windstreken van ons land, worden traditiegetrouw uitgenodigd om de haring van topkwaliteit voor ruim 700 topgasten te bereiden en te presenteren. Ze streden om de mooiste presentatie van de haring en uitstraling van hun kraam. Hoek’s Vis uit Noordwijk was één van de deelnemers aan de haringpresentatiewedstrijd en ging er met de eerste prijs vandoor.

 

Dat de Nationale Haringpartij bekend staat als dé haringpartij van Nederland is grotendeels te danken aan de geweldige inzet van professionele visdetaillisten, die jaarlijks door Ouwehand Visverwerking B.V. worden geselecteerd. Elke visdetaillist vertegenwoordigt op een originele wijze zijn eigen streek.

De enthousiaste jury bestond uit juryvoorzitter Pieter Klein Beernink (verslaggever Koninklijk Huis en Stan Huygens Journaal), jurylid Martine van Loon-Labouchère (voormalig grootmeesteres onder koningin Beatrix en koning Willem-Alexander) en jurylid Roger Rassin (chefkok Restaurant La Rive).

De jury heeft de haringkramen zeer nauwkeurig beoordeeld en was blij verrast door de creativiteit van alle visdetaillisten. Onder de haring proevende topgasten bevonden zich onder andere representanten van het Koninklijk Huis, de Nederlandse politiek, buitenlandse ambassades, het bedrijfsleven, de society, media en cultuur.

 

Prachtige haringpresentatie

Hoek’s Vis heeft de regio met flair vertegenwoordigd tijdens de haringpresentatiewedstrijd. De haringkraam was geheel in Noordwijkse stijl aangekleed. Compleet met visnetten, oude foto’s en schilderingen en een duidelijke link naar de bollenstreek. Te midden van de prachtig versierde kraam werd de haring op pure wijze gepresenteerd. “Maar wel met een speels tintje”, aldus de volledig in klederdracht gehulde Frans Hoek.

 

Hoek’s Vis ontving naast een mooie prijsbeker en oorkonde ook een tweepersoonscruise, aangeboden door Zeetours Cruises, één van de merken van De Reisspecialisten Groep. Daarnaast ontving de winnaar de ‘Henny ten Brink’-wisselbokaal. Hiermee is de detaillist volgend jaar automatisch weer uitgenodigd om de titel te komen verdedigen. De huldiging van alle visdetaillisten op het podium werd afgesloten met een muzikale ode van feestband Kleintje Pils.

Laat een berichtje achter