Haring

Haring is een Passie !

Door de jaren heen zijn de vangstgebieden van de h12053354_794529264002974_1635958364_naring verandert. De haring wordt nu gevangenter hoogte van Denemarken en Noorwegen. Daar zijn de Hollandse verwerkings fabrieken naar toe verhuist. Rond eind mei begint het te kriebelen in mijn buik, Haringkoorts noem je dat. Die tijd bellen en mailen we vaak naar Skagen in Denemarken om te weten te komen wat de kwaliteit van de haring is,Ik wil graag de beste kwaliteit voor de klanten! , een spannende tijd!

 

In juni 2015 een studie reis naar Skagen gemaakt om de fabriek te bekijken,deze fabriek is de modernste van deze tijd en heel wat anders als bij Gebr. Hoek waar ik heel wat harinkjes verpakt hebt. In 1 woord geweldig om te zien hoe een Haring in 7 minuten verwerkt wordt naar een Hollandse maatjes haring!

12023031_794529690669598_1016964392_n

Niet alle haring komt door mijn keuring, er zijn een paar dingen die de haring moet hebben voordat ik een partij haring inkoop.Ik kijk naar de maat,de maat 40-45 haringen in een 5 liter emmer noem je maatjes haring,Naar het maagje van de haring, die moet vol zitten met rode plankton een miniscuul kreeftje die een romige smaak aan het visvlees geeft, het vetgehalte 20-25 % .De haring moet een dikke rug die doorloopt naar de staart , we noemen het dan een Kool maatje en daar ga ik in keuren waar onze klanten ook een belangrijke rol in spelen!

 

12032379_794529964002904_963847348_nAls we de perfecte partij haring gevonden hebben kopen we genoeg voorraad voor een heel jaar!Door de moderne vriestechnieken blijft de haring het hele jaar perfect. Door ons recept van ontdooien en de hele dag vers snijden heb je het hele jaar de aller lekkerste haring en daar komen mensen voor terug!